Balkan news

Otvoreni granični prelazi

By  | 

To je učinjeno zbog početka nove školske godine i potrebe izvođenja novčanih i agrarnih vježbi na rubnim teritorijama dviju nacija

Na aktivnosti Republike Hrvatske, danas se nastavlja 20 raskrižja između Hrvatske i Bosne i Hercegovine za rubni promet, izvještava Anadolija.

Kao što je izraženo, to je po svemu sudeći zbog početka nove školske godine i potrebe izvođenja novčanih i ruralnih vježbi na rubnim teritorijama dviju nacija.

Nastavljena rubna raskrsnica za rubni saobraćaj su: Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski Ljeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano , Hrvatska Dubica i Gabela Polje.

Dvadeset raskrsnica između Bosne i Hercegovine i Hrvatske nakratko je zatvoreno početkom aprila kako bi se spriječilo širenje Covid-ove bolesti.

 

 

BONUS

Mnogi ljudi pribjegavaju lijekovima kada se suoče sa zdravstvenim problemima. Ovi lijekovi pogoršavaju problem i dolaze do nuspojava. Dakle, bez obzira na vrstu zdravstvenog problema, treba se pouzdati u prirodu.
Ovdje predstavljamo jednu od ljekovitih biljaka – timijan. Timijan je biljka koja ima mogućnost poboljšanja zdravlja. Ta bilja prirodni su izvor minerala poput željeza, kalija i kalcija. Štoviše, također je antioksidans.
Timijan ima niz ljekovitih svojstava, uključujući:
Pomaže u liječenju reumatoidnog artritisa
Umiruje kašalj i bronhitis
Regulira krvni tlak
Liječi kroničnu iscrpljenost i astmu
Stimulira stvaranje crvenih krvnih zrnaca
Bori se protiv vrtoglavice, multiple skleroze
Dakle, redovita konzumacija može biti vrlo dobra za zdravlje.
Prirodno piće
Sastojci:
šaka timijana (svježeg ili sušenog)
1 šalica vode
med (neobavezno)
Upute:
Jednostavno operite timijan i stavite u posudu. Donesite vodu do vrenja i prelijte timijanom. Ocijedite nakon nekoliko minuta. Ako se želite zasladiti, dodajte med. Konzumirajte svakodnevno i bit ćete oduševljeni.