Balkan news

Ljekar dao zanimljivu izjavu

By  | 

Iako svi svjetski stručnjaci obraćaju pažnju da su pokrivači glavni čvrsti pristup osiguranju protiv Covid-ove bolesti, dr. Branimir Nestorović ima alternativni osjećaj.

Brojevi nas okružuju, a u Srbiji je zabilježena ekspanzija novih kontaminacija, a Krizni štab se zalaže za pridržavanje mera za protivljenje, posebno ističući značaj nošenja velova. Doktor Branimir Nestorović, koji se povukao iz opšte populacije otprilike dva mjeseca prije, objavio je zadivljujući post na svom Facebook profilu.

Nestorović je, aludirajući na istraživanje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), koji je javni institut za javno zdravlje u SAD-u, razotkrio svoj stav da prihvata da je nošenje pokrivača suvišno u sprečavanju širenja Covida ?!

– Istraživač iz CDC-a, velovi ne rade – brzo se sastavio Nestorović sa izjavom koju je podijelio, a koja aludira na navedeni pregled.

Konkretno, CDC istraživanje pokazuje da nošenje velova ni najmanje umanjuje mogućnost da se pojedinac ukalja krunom.

– CDC studija, koja je proučavala sugestivne pacijente s koronavirusom, otkrila je da je 70,6% ispitanika reklo da “generalno” nosi veo, dok dodatnih 14,4% navodi da “redovno” nosi pokrivač. To podrazumijeva ogromnih 85% zaprljanih pacijenata koji su najavili rutinsko nošenje velova! Samo 3,9% kontaminiranih reklo je da “nikada” ne nosi pokrivač za lice – izraženo je u sadržaju na koji je dr. Nestorović aludirao, piše Mondo.

Istini za volju, pregled je otkrio da se ogroman broj Amerikanaca svakodnevno okalja krunom, uprkos nošenju velova.

Ono što treba napomenuti je da je navedeno ispitivanje u direktnoj suprotnosti sa slučajevima velova koje je napravio šef CDC-a Robert Redfield, koji je na tekućem skupu garantovao da je materijalno pokriće sigurnije osiguranje protiv Covida od antitela.

 

BONUS

Mnogi ljudi pribjegavaju lijekovima kada se suoče sa zdravstvenim problemima. Ovi lijekovi pogoršavaju problem i dolaze do nuspojava. Dakle, bez obzira na vrstu zdravstvenog problema, treba se pouzdati u prirodu.
Ovdje predstavljamo jednu od ljekovitih biljaka – timijan. Timijan je biljka koja ima mogućnost poboljšanja zdravlja. Ta bilja prirodni su izvor minerala poput željeza, kalija i kalcija. Štoviše, također je antioksidans.
Timijan ima niz ljekovitih svojstava, uključujući:
Pomaže u liječenju reumatoidnog artritisa
Umiruje kašalj i bronhitis
Regulira krvni tlak
Liječi kroničnu iscrpljenost i astmu
Stimulira stvaranje crvenih krvnih zrnaca
Bori se protiv vrtoglavice, multiple skleroze
Dakle, redovita konzumacija može biti vrlo dobra za zdravlje.
Prirodno piće
Sastojci:
šaka timijana (svježeg ili sušenog)
1 šalica vode
med (neobavezno)
Upute:
Jednostavno operite timijan i stavite u posudu. Donesite vodu do vrenja i prelijte timijanom. Ocijedite nakon nekoliko minuta. Ako se želite zasladiti, dodajte med. Konzumirajte svakodnevno i bit ćete oduševljeni.