Balkan news

Jedno veče taksiste

By  | 

Ja sam vozač taksija i jedne noći ulazi muškarac, star oko 40 godina. Vidim da je totalno uznemiren i gleda u telefon.

Obično pitam koliko će vremena trebati, a on će reći: “U tri divne mame”! Bila sam zbunjena, nemam ni maglovite ideje kako se držati i pitala sam ga:

“Takođe, gdje je?” i tih je nekoliko trenutaka tih, zapravo gledajući u telefon, kao da me nije čuo. A poslije kaže najobičnije: “Na Konjarniku”.

Dalje, krećem prema Konjarniku, samo da izvučem manijaka, nemam ni maglovite ideje. Ne treba mi platiti, samo da ga se riješi. Ne skida pogled s telefona, tih je, a kad dođem do jednog dijela Konjarnika, kažem “pojavili smo se”.

Lik mi daje gotovinu sa “U redu je” i izlazi, neprestano bacajući pogled na telefon. Nije vidio kamo sam ga vozio, samo je prošetao cestom, zureći u telefon.

Stavio sam novac u novčanik, kad je lik ostavio 20 € (2400 buke). Za vožnju od 800 dinara.

 

BONUS

Mnogi ljudi pribjegavaju lijekovima kada se suoče sa zdravstvenim problemima. Ovi lijekovi pogoršavaju problem i dolaze do nuspojava. Dakle, bez obzira na vrstu zdravstvenog problema, treba se pouzdati u prirodu.
Ovdje predstavljamo jednu od ljekovitih biljaka – timijan. Timijan je biljka koja ima mogućnost poboljšanja zdravlja. Ta bilja prirodni su izvor minerala poput željeza, kalija i kalcija. Štoviše, također je antioksidans.
Timijan ima niz ljekovitih svojstava, uključujući:
Pomaže u liječenju reumatoidnog artritisa
Umiruje kašalj i bronhitis
Regulira krvni tlak
Liječi kroničnu iscrpljenost i astmu
Stimulira stvaranje crvenih krvnih zrnaca
Bori se protiv vrtoglavice, multiple skleroze
Dakle, redovita konzumacija može biti vrlo dobra za zdravlje.
Prirodno piće
Sastojci:
šaka timijana (svježeg ili sušenog)
1 šalica vode
med (neobavezno)
Upute:
Jednostavno operite timijan i stavite u posudu. Donesite vodu do vrenja i prelijte timijanom. Ocijedite nakon nekoliko minuta. Ako se želite zasladiti, dodajte med. Konzumirajte svakodnevno i bit ćete oduševljeni.